16 Mayıs 2014 Cuma

John Deere W650 Biçerdöver

Ryad Shed Plans

http://bit.ly/1x5wSrF 

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

Yeni Biçerdöver W Serisi, masraflarınızı düşük tutarak performansınızı ve üretkenliğinizi optimize eden harika özelliklere sahiptir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki özelliklere tıklayın.

YENİ DELÜKS KABİN

Deluxe Komfortkabine
Yeni geniş Deluxe Kabin, hem uzun süren işlerde hem de zorlu sürüş koşullarında operatörün dikkatli, rahat ve verimli çalışmasını sağlar.

Ergonomische Bedienelemente
Ergonomik Kontroller
Bütün kontroller sezgisel, ergonomik ve anlaması kolaydır.Direksiyon kolonu saniyeler içinde operatöre uygun olacak şekilde ayarlanabilir. Ayrıca yumuşak dokunmatik tuşlar ile biçerdöverinizin performansını istediğiniz gibi ayarlamanız artık çok daha kolay.

Luftgefederter Deluxe-Sitz
Konforlu Hava Süpansiyonlu Koltuk
Hava süspansiyonlu koltuk size tüm gün boyunca olağanüstü bir konfor sunar.

Hervorragende Sicht
Mükemmel Görüş Açısı
Eşsiz görüş seviyesi, operatöre, olağanüstü konfor ve hasat işlemini bir bakışta kontrol edebilme olanağı verir. Bu yüksek görüş açısı kabin köşe sütunu yeni şekli ve tasarımı ile cam alanın artırılmasının sonucudur.

Klimaanlage Komfort
Klima
Yeni hava kontrol sistemi en sıcak koşullarda bile serin kalmanızı sağlar.

GÖSTERGE VE KONTROLLER

Display-Optionen
CommandTouch kolçağı, CommandCenter kolçak ekranı ve dijital köşe sütunu ekranı ile W Serisi tüm işlemler üzerinde zahmetsiz bir kontrol imkanı sunar.

Multifunktionshebel
Çok Fonksiyonlu Kumanda Kolu
Çok fonksiyonu kumanda kolu kolay kavranır ve size son derece düzgün bir hidrostatik hız kontrolü sunar. Aynı zamanda besleme kaldırma/indirme, dolap kaldırma/indirme, dolap ileri-geri kesme durumuna dönüş, acil fren, Yeni AutoTrac Resume tuşu ve opsiyonel aktif anız yüksekliği ve yüzdürme basıncı fonksiyonlarını da kontrol eder.

CommandArm-Konsole
CommandArm-Konsolu
CommandArm konsolu verimliliğinizi artırmanızı kolay ve uygun hale getirir. Kontroller kolaya öğrenilebilir ve çabucak bulunabilir. Sıkça kullanılan tüm fonksiyonlar için sezgisel, kolay makine ayarları sağlayan kısa yol tuşları vardır. Bunların arasında: -      Genel hasat ayarları
-      Şanzıman ve HillMaster kontrolleri
-      Klima kontrolleri
-      Aydınlatma kontrolleri bulunmaktadır.

Digitales Kabinenpfostendisplay
Dijital Köşe Sütun Ekranı
Kolayca ayarlanabilen köşe sütunu ekranı, ilerleme hızı, motor devri, kayıplar ve uyarılar gibi tüm temel makine bilgilerine dair genel bir bakış sunar. Tüm bu bilgiler karışıklıkların ve çeşitli menüler arasında kaybolmaların önüne geçmek amacıyla kalıcı olarak gösterilir.

Yeni güç ölçer özelliği ayrıca mevcut güç miktarının hangi oranda kullanıldığını da görmenizi sağlar. Bu bilgi makine performansınızı sürekli artırabilmeniz açısından önemlidir.

GreenStar 3 CommandCenter-Display
GreenStar 3 CommandCenter Ekranı
Bu ekran önemli makine ve ürün bilgilerine kolayca erişmenizi sağlayarak önemli kontroller üzerinde çabucak ayarlama yapabilmenizi kolaylaştırır. Ayrıca, AutoTrac gibi AMS özelliklerini de destekler. Tek bir panelden;
-      Biçerdöver kurulumu
-      Kabin içi elek ayarı
-      ACA (otomatik biçerdöver ayarlama)
-      Hasat ekranı
-      AutoTrac
-      AutoTrac RowSense
-      Uyarı alarmları
-      Kalibrasyon “sihirbazı”
-      Yerleşik diagnostik aracı
-      “Set-point” ayarlama

GreenStar 3 CommandCenter Display (Touchscreen-Option)
GreenStar 3 CommandCenter Dokunmatik Ekran
GreenStar 3 CommandCenter ekranında olduğu gibi, gelişmiş dokunmatik ekran modeli de kapalı devre kamera sistemi kaynaklı görüntüleme özelliğine sahiptir. Makinenin arka kısmına yerleştirilen bir kamera ile, ekran dönüş esnasında otomatik olarak görüntülemeye bağlanır. Video fonksiyonu ayrıca, ilave ekran gerektirmeden  boşaltma gibi hassas yerleri görüntülemenizi sağlar.

GreenStar 2630-Display
GreenStar 2630 Ekranı
GreenStar 2630 ekranı son teknoloji, performans ve benzersiz kullanım kolaylığı sağlar.  Bu tamamıyla yeni monitör 26 cm’lik renkli dokunmatik ekrana sahiptir. Bu ekran, dökümantasyon özelliği gibi çalışmanızı daha verimli hale getirirken ihtiyaç duyacağınız tüm akıllı çözümleri çalıştırabilir. Diğer özellikler arasında bilgi transferi sağlayan USB girişi ve video fonksiyonu sayılabilir.

600R-TABLALAR

600R-Schneidwerke
John Deere 600R Serisi tablalar kolayca kendi şartlarınıza uygun olarak ayarlayabileceğiniz daha alçak ve daha hızlı bir kesiş sağlar. Genişlik 4.3 ve 10.7 metre arasında ayarlanabilir.

Kein Rost. Niemals.
Hiçbir Zaman Paslanmaz
“Helezon” önündeki paslanmaz çelik besleme plakalar, yıllar sonra ve sezonlar boyunca kullanılabilir.

Optimale Sicht
Maksimum Görüş Açısı
Geniş kabin operatöre mümkün olan en iyi bıçak ve domuz burunu görüşü sunar.

Reibungsloser Einzug
Kusursuz Besleme
660 mm’lik batör yüklü miktarda besleme kapasitesi sağlar ve 4 yöne ayarlanabilme özelliği sayesinde malzemenin düzgün akmasını sağlar. Bu da zorlu koşullarda daha iyi besleme performansı anlamına gelir.

Einrichtung in Sekunden
Saniyeler İçerisinde Kurulum
Tüm 600R tablalar tek noktalı elektrikli ve hidrolik bağlantılara ve tek pimli kilitli bağlantı özelliğine sahiptir. Ayrıca günlük bakım da gerektirmez.

Klappbare Halmteiler für kurzes und langes Erntegut
Kısa ve Uzun Katlanabilir Domuz Burnu
Yola çıkmadan önce domuz burunlarını çıkarmak yerine tablaya doğru katlamanız yeterli. Bu yüzden ağır taşıma römorklarına ve geniş saklama alanına da ihtiyacınız kalmaz.

PREMIUM FLOW TABLALAR

Premium Flow Schneidwerk
Tablanızı ürünlere göre değiştirmeden biçerdöverinizin performansını artırın. Malzeme, bıçaklardan besleme helezonuna düzgün bir akış oranında aktarılır. Bu da yatık ürünlerde bile makinenizin verimini büyük ölçüde artırır.

Schneidwerkswagen
Tabla Römorkları
Tablalarınızı, çabuk ve basit olarak  dayanıklı “vario” römorklarla güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Sağlam merkez şasisi ve destek tekerlekleri ile dayanıklı akslar ve lastikler bu römorkun özellikleri arasındadır.

RapsProfi II
RapsProfi II
Kanola hasadı zor bir üründür: sapları iç içedir ve kabuklar bıçakla temas ettiği an patlar. Bu eklenti hektar başına 30 kg kaybı önleyerek kısa sürede kendini amorti eder. Başka bir araç gerektirmeden kolayca kurulur.

600C MAISPFLÜCKER

600C-Maispflücker
Hochertrags-Mais mit kräftigeren Pflanzen stellt eine echte Herausforderung bei der Ernte dar. Deshalb bauen wir unsere Maispflückvorsätze der Serie 600C, die auf Zuverlässigkeit und Haltbarkeit ausgelegt sind.

Hohe Pflückleistung
Hohe Pflückleistung
Die spezielle Konstruktion der Pflückwalzen garantiert einen optimalen Materialtransport. Die Stängel werden schonend durchgezogen und dann vom Unterflurhäcksler sehr gleichmäßig und fein gehäckselt.

Satte Ernteleistung
Satte Ernteleistung
Die spezielle Konstruktion garantiert die sanfte und ruhige Zufuhr ohne Verluste und bietet die Grundlage für eine hohe Dreschleistung.

Straßentauglich in Sekunden
Straßentauglich in Sekunden
Dieser praktische Klappmechanismus verliert nicht eine Sekunde zwischen verschiedenen Aufgaben. Wählen Sie zwischen der 6-reihigen und der 8-reihigen Klappversion.

SPEZIELLE ERNTEVORSÄTZE

Spezielle Erntevorsatz-Optionen Spezielle Erntevorsatz-Optionen Spezielle Erntevorsatz-Optionen Spezielle Erntevorsatz-Optionen
Egal welches Getreide oder welche Bedingungen - seien Sie sicher, dass Sie einen passenden John Deere Erntevorsatz finden.

600 F
600 F
Hervorragende Leistung bei niedrigen Beständen:
  • Hydraulisches Auflagedruckregelung HydraFlex
  • Exzellente Anpassung an die Bodenkontur
  • Herausragende Messerbalkenflexibilität in allen Druckbereichen

615 P
615 P
Ideal für den Schwaddrusch in feuchterem Klima:
  • "FieldGlide" Luftfederungssystem
  • Doppelriemenantrieb zur Minimierung von Verlusten
  • Hoher Durchsatz auch ohne Direktdruschverfahren

600 D
600 D
Ideal für Weizen, Gerste und Hafer bei mittleren Erträgen:
  • Schnelles Arbeiten, auch in niedrigen Beständen
  • Mindestschnitthöhe 3,5 cm
  • Schwadablage bei feuchtem Erntegut möglich.

900 D
900 D
Der interessante Vorsatz für Weizen und Gerste bei mittelhohem Strohertrag:
  • hohe Leistung bei gutem Preis-Leistungs-Verhältnis
  • Optimierter Gutfluss bei hoher Erntegeschwindigkeit
  • Gute Wirtschaftlichkeit

BESLEME BOĞAZI

Schrägförderer
Ürününüz ne kadar sert ya da yeşil olursa olsun, W-Serisi’nin yüksek kapasiteli besleme boğazı bunları separatörü düzgün bir şekilde besleyen yığınlara dönüştürür.

Bessere Sicht
Daha İyi Görüş Açışı
Besleme boğazı uzun tasarımı ile operatörlere öne eğilme ihtiyacı duymadan tabla ve kesme yüksekliği üzerinde tam bir görüş açısı sağlar. Ayrıca operatörler tablanın arkasından anız yüksekliğini de görebilirler.

Einfache Einstellungen
Kolay Ayarlanabilme
Ön plaka, faklı lastik boyutlarına, ürünlere ve koşullara uygun olacak şekilde baştan sona kadar ayarlanabilir. Bu özellik, tabla üzerinden her zaman en iyi geçişin elde edilmesini sağlar.

Einhebel-Multikuppler
Çoklu Bağlantı
Tablaların bağlanması bundan daha kolay olamazdı.

HARMANLAMA

Dreschen
W-Serisi tüm dünyada güvenilir ve düşük maliyetli performans ile kendini kanıtlamıştır. Gelişmiş sarsak teknolojisi sayesinde, değişik şartlar altında yüksek performans ile nazik harmanlama ve mükemmel sap kalitesini bir araya getirir.

Einfache, zuverlässige Technik
Basit, Güvenilir Teknoloji
Bütün harmanlama sistemi basit, güvenilir çalışma ve kalite elde edilmesi için tasarlandı. Ayrıca güçlendirilmiş geniş ayrıma alanı sayesinde W-Serisi daha karmaşık aktif ayrıma sistemleri kullanan rakipleri ile aynı seviyededir -      5 Sarsaklı W Serilerinde 1.50 m2 güçlendirilmiş ayırma alanı
-      6 Sarsaklı W Serilerinde 1.80 m2 güçlendirilmiş ayırma alanı

Dreschen
Harmanlama
Yüksek ataletli batör ve uzun kontrbatör ayrıma alanını değişik ürün ve koşullara göre ayarlamak son derece kolay. Sap yığınları ile harmanlama tamburu arasındaki hız farkı öncül ayırmayı tam olarak sağlar.

Abscheidetrommel
Dövücü Tambur
Geniş çaplı dövücü tambur malzemeyi nazikçe ileterek ayırma işlemini sürdürür. Ayarlanabilir ikinci kontrbatör aktif ayırma alanını uzatır.

Schüttler
Sarsaklar
Uzun, 11 kademeli sarsaklar zor ürünlerde mükemmel ayırma, daha iyi sap kalitesi için nazik işleme ve düşük yakıt tüketimi sağlar. Izgara (kafes) tasarımı aktif dane toplamasına imkan sağlar.

PowerSeparator
PowerSeparator
Power Separator, çek ve bırak teknolojisini kullanarak yoğun sap yığınları içerisinde hapsolmuş daneleri serbest bırakır. Bu işlem, özellikle nemli koşullarda ve yoğun bitkilerde oldukça faydalıdır.

TEMİZLEME

Reinigung
Quadra-Flow temizleme sistemimiz yüksek verimli ürünler için idealdir. Yüksek dane kalitesi sağlamasının yanında büyük hacimli malzemelerle de kolaylıkla başa çıkabilir.

Einstellen und Vergessen
Tek Kurulum
Quadra-Flow tüm koşullarda en az ayarlama ile temiz bir dane deposu örneği sağlar. Son derece verimlidir; “sabah” ayarladığınız elek ile tüm gün boyunca çalışabilirsiniz .

Hochleistungsausführung
Ağır Görev
İletim helezonları, etkili temizleme için eşit bir elek yükü sağlayarak geniş hacimli daneleri kolaylıkla işler. Derin helezon olukları, eğimli yerlerde dahi malzemenin temizleme sistemine daha az öbekleşme ile eşit olarak dağıtılmasını sağlar.

Vier Gebläse
Dörtlü Fanlar
Dörtlü Dual-Flo temizleme fanları, iki taraftan kavuz giderici güçlü ve sürekli bir hava akımı oluşturur. Yüksek basınç farkı artıkları dışarıya püskürtürken danelerin de eleğe düşmesini sağlar.

Spezieller Vorreiniger
Ayrılmış Ön Temizleyici
Bu güçlü özellik, danelerin aşağı yukarı 1/3’ünü ayırarak ve ön elek ve elekten geçen dane ve kavuz miktarını azaltarak (hacmini küçülterek), kavuzun %25’ini dışarıya atar.

Sortieren einfach gemacht
Kolay Ayıklama
Ön elek ve elek ayrılmış daneleri kolayca ayıklar. Temizleme eleğinin opsiyonel elektrikli ayarlamaları ile optimizasyon daha basittir.

DANE DEPOSU

Kornbergung
10.000 litreye kadar çıkabilen kapasitesi ile, dane depolarımız W-Serisi’nin benzersiz verimliliği açısından mükemmel ürünlerdir. Elektrikle çalışan kapaklar maksimum kapasite sağlayacak şekilde tamamen açılabilir ve uzun dane elevatörleri manevra ve depolamayı son derece kolaylaştıran U bağlantılarına sahiptir. Elektro-hidrolik boşaltma tahriği daha düzgün bir şekilde ilerler ve kemer kaymalarını ortadan kaldırır.

Integrierte Videofunktion

Entegre Video
GreenStar 3 Ekranı’ndaki video fonksiyonu, dahili kameraları ile, biçerdöverin arkası, dane deposu ya da boşaltma helezonunu net bir şekilde görmenizi ve bunları kontrol edebilmenizi sağlar.

SAP KIYICI

Koppelproduktverarbeitung
Eğer saplarınızı kıyıp yaymak istiyorsanız sap kıyıcı sistemimiz tam da size göre. En geniş yığınlarda boyunca bile ince kesim kıyma ve biçerdöverin arkasına eşit şekilde dağıtma özelliğine sahiptir. bu da makineyi sıfır ya da minimum işlenmiş tarlalar için mükemmel kılar.

Elektrisch einstellbare Leitschaufeln
Elektrikli Ayarlanabilen Kanatçıklar
Bu seçenek, rüzgarlı engebeli koşullarda operatöre, yayımı makinenin soluna ya da sağına yönlendirme imkanı vererek, eşit yayma düzenini korumasını sağlar.

Erstklassiges Stroh für alle Zwecke
Her uygulamaya Uygun Mükemmel Sap
Gerek yataklama gerek besicilik için olsun, daha önce görmediğiniz kalitede saplar elde edeceksiniz. En yüksek sap verimliliği açısından en uzun sap elde edeceksiniz. Yeni W-Serisi biçerdöverlerimizle sapınızın hayal edemeyeceğiniz kadar kaliteli olduğunu göreceksiniz.

Spreu für Beete
Yataklama Kavuzları
Kavuz yayıcı saplarınız kümelenirken aynı anda kavuzları biçerdöverin yanlarına doğru yaymanıza olanak verir. Yataklama amacıyla saman balyaları oluşturan çiftçiler için mükemmel bir özellik.

MOTOR

Motor
Yeni W-Serisi gücünü bugüne kadar ürettiğimiz en iyi motordan almaktadır: 6 silindirli turboşarjlı John Deere PowerTech PSX. W660 modeli 273 kW (371 PS)* güç sağlayan 9 litrelik versiyona sahiptir.

Pferdestärken auf die Sie sich verlassen können
Güvenebileceğiniz Beygir Gücü
Bu etkileyici gücün kaynağı ikili turboşarj (1 adet sabit, 1 adet değişken geometrili !) ve yüksek basınç püskürtme sisteminde yatmaktadır. Yüksek kapasiteli temizleme sistemi ve “air-to-air after” soğutma da motor performansını yükseltir. W540 biçerdöverin motoru sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacak.

Stufe III B einfach gemacht
Stage IIIB Hayatı Kolaylaştırıyor
Yeni PowerTech PSX, Stage III B standartlarını tek başına karşılayan son derece gelişmiş bir motordur. Üre gerektirmeyen (AdBlue) bu motor ile tek ihtiyacınız dizel.

John Deere Zusatzleistung
Ekstra John Deere Gücü
Motor hızı toplanan ürünün ağırlığı tarafından aşağı çekilerek motor gücü artırılır. John Deere’nin sağladığı bu ekstra güç ile, tekleme riski olmadan en iyi performansla hasat yapmak çok daha kolay. Ayrıca, dane deposu boşaltılırken hasat performansının sürekliliği için nominal gücün üzerinde, John Deere’e özgü ilave beygir gücü yüklemesi de mevcuttur.

AKTARMA SEÇENEKLERİ

Getriebeoptionen
Kanıtlanmış ve oldukça güvenilir tasarımı ile 3 vitesli manüel şanzıman en iyi yakıt tasarrufunu sağlar, ve tüm diğer şanzımanları gibi, çok az bakım gerektirerek size uzun yıllar hizmet verir.

Sadece Açın
Yepyeni 3-ileri manuel şanzıman değişik bir esinti yaratırr. Sadece, makinenizi bir durma noktasına getirmek için kol dayama konsolundaki düğmelerden birine basarak istediğiniz dişliyi seçin.

Komfort und Kontrolle
Konfor ve Kontrol
Otomatik park freni gibi yeni ürün özellikleri sayesinde yeni iletim sistemi daha da kolay hale getirir. Bu, optimize edilmiş bir operatör konforu anlamına gelir.

HILLMASTER

HillMaster
Engebeli araziler operatörlere büyük zorluklar yaşatır ve danelerin, temizleme alanının bir tarafına birikmesi performans kayıplarına da neden olabilir. HillMaster tek hamlede tek başına her iki sorunun da üstesinden gelecektir.

Leistung wie in der Ebene
Yokuşlarda %22'ye Varan Düz Arazi Performansı
HillMaster, dahili SlopeMaster sistemi ile eğimli arazileri %22 oranında düzleştirir. SlopeMaster eğimi %7 oranında dengelerken, HillMaster, sürüş esnasında biçerdöver gövdesini otomatik olarak sallayarak %15’lik ilave bir dengeleme sağlar.

Randvolle Korntanks
Dane Deposunu Ağzına Kadar Doldurun
Dane deposunu, seviyesini koruduğu için tamamen doldurarak, boşaltma kesintilerini azaltabilirsiniz. Geliştirilmiş “side-to-side” ağırlık dağıtımı size daha iyi bir çekiş ve denge sunar. Ayrıca seviye kabini operatörün gün boyunca diri ve dikkatli kalmasına yardımcı olur.

JDLINK

JDLInk
Bu gelişmiş, web tabanlı telematik çözümler makine sahiplerinin en çok zorlandığı sorunlarına gerçek zamanlı cevaplar verir.
-      Makine konumlandırma – hangi makine hangi tarlada ve tam olarak neresinde?
-      Konum takibi – makinelerim nerede ve hangi tarlalarda çalıştı ve şu ana kadar neler topladı?
-      “Geofencing” – makinemi yanlış kullanımlara ve hırsızlığa karşı nasıl korurum?
-      Bakım planlama – bir sonraki bakım ne zaman yapılacak ve bu bakım en iyi nasıl yönetilir?
-      Yakıt tüketimi – operatörlerim farklı işlemler için ne miktarda yakıt kullanıyor?
-      Makine saati – makinem A müşterisi için ne kadar süredir çalışıyor?
-      Hasat performansı – hasat makinelerimin verimini nasıl görüntüleyebilir ve artırabilirim?
-      Operatör eğitimi – operatörlerim daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor mu?

JDLink Erntemodul
JDLink Harvest Modül
Makine ve ürün bilgisini bir araya getirerek, JDLink Harvest Module size makine seçenekleri, randıman, verim gibi birçok bilgiye anında erişme imkanı sunar. Farklı makineleri karşılaştırabilir ve ayrıntılı verim raporları elde edebilirsiniz. Dahası, JDLink Harvest Module mobil cihazınıza uyarılar göndererek, makinenizin tarlada “grain cart” ya da yakıt beklediği durumlardan anında haberdar olmanızı sağlar. JDLink Harvest Module, sadece masa başında çalışan yöneticiler için değil, aynı zamanda hareket halinde olanlar için de bütün işlemi görüntüleme imkanı tanıyan ilk gerçek zamanlı yönetim sistemidir.

ServiceAdvisor Ferneinstellung
ServiceAdvisor
JDLink paketindeki bir diğer özellik ServiceAdvisor. İsteğinize bağlı olarak, bayiniz makinenize uzaktan erişme imkanına sahip olabilir. Böylelikle makinenizle ilgili problemlerde, sorunun kodlarına ve detaylarına erişerek size yardımcı olabilirler. Ayrıca gerekli yazılım güncellemelerini ve teşhisleri de yapabilirler ve bu şekilde problemle ilgili tam bilgi sahibi olurlar. Ayrıca kendilerine erişim izni sağladığınızda, makinenizin konumu hakkında da bilgi sahibi olabilecekler. Böylelikle teknisyenleri doğrudan tarlaya yönlendirerek vakit kaybetmenize gerek kalmaz. Tüm bunlar, makinenizin daha iyi çalışmasını ve sizin de daha bilinçli kararlar almanızı sağlar.

AUTOTRAC

AutoTrac
Uydu temelli eller serbest AutoTrac sistemimizle, tüm geçişler, platformunuzun tam kesim genişliğini karşılar. Bu da geceleri ya da uzun çalışma saatleri sonrasında dahi üst üste binmeleri %90 oranında azaltır. Biçerdöver dümenlemeyi kendiliğinden yaptığından, operatörünüz daha az stres yaşar ve verimli çalışmaya daha fazla konsantre olur.

AutoTrac RowSense für Mais
Mısır İçin AutoTrac RowSense
Bu module mısırda da aynı verimliliği sunar. Tabla üzerindeki özel sensörler sıra üzerindeki konumla ilgili gerçek zamanlı bilgiler verir. Bilgi akışı sekteye uğradığı an, AutoTrac GPS verilerinden faydalanarak boşlukları otomatik olarak doldurur. Bu iki sistem birlikte maksimum çalışma zamanı ve benzersiz hasat hassasiyeti sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder